عوامل موثر بر قیمت گذاری املاک و مستغلات
محمدرضا فرشیدنژاد کارشناس راه و ساختمان و خبرنگار پایگاه خبری مهارت کارشناسی مرداد 1402 بخش مسکن و شهرسازی از بخش های مهم اقتصادی در کشور محسوب گردیده که منابع مالی فراوانی را به خود جذب می نماید. قیمت املاک و مستغلات فراز و نشیبهایی داشته و شاید برایتان این سوال ایجاد شود که چه مواردی […]
محمدرضا فرشیدنژاد
کارشناس راه و ساختمان و خبرنگار پایگاه خبری مهارت کارشناسی
مرداد 1402
بخش مسکن و شهرسازی از بخش های مهم اقتصادی در کشور محسوب گردیده که منابع مالی فراوانی را به خود جذب می نماید. قیمت املاک و مستغلات فراز و نشیبهایی داشته و شاید برایتان این سوال ایجاد شود که چه مواردی باعث افزایش یا رکود در قیمت املاک خواهد شد. تعدادی از مهمترین عوامل موثر بر قیمت ملک عبارتاند از:
- وضعیت اقتصادی کشور: بهبود شرایط اقتصادی کشور در تمامی عرصه ها موجب رونق اقتصادی گردیده و این امر توان خرید مسکن توسط مردم را افزایش می دهد.
- افزایش جمعیت: همه ما میدانیم که جمعیت کره زمین همهساله در حال افزایش است. افزایش جمعیت به معنای افزایش نیاز به مسکن است. کم شدن ملک در فضاهای شهری باعث به وجود آمدن برجها و البته افزایش قیمت املاک و مستغلاتش میشود.
- عرضه و تقاضا: همواره در مورد تمام خریدوفروشها، افزایش و یا کاهش عرضه و تقاضا، دلیلی برای تغییر قیمت است. در مورد ملک نیز همین موضوع صدق میکند. اگر تقاضای موجود در بازار بیش از عرضه باشد، افزایش قیمت وجود خواهد داشت.
- شرایط اقلیمی: شرایط آب و هوایی بر میزان تقاضای سکونت و اسکان جمعیت تاثیر به سزایی دارد.
- تسهیلات بانک: هرقدر تسهیلات بانکی بهتری به یک ملک تعلق گیرد، توان خرید مردم بیشتر شده و همچنین قیمت خانه نیز در کوتاهمدت افزایش خواهد داشت.
- نرخ سود وام: همواره اکثریت افراد برای خرید املاک نیاز به وام دارند. هر زمان نرخ بهره بانکی افزایش داشته باشد، رقابت در بازار مسکن کاهش پیدا میکند. کاهش رقابت در بازار مسکن باعث کاهش قیمت ملک خواهد شد. عکس این موضوع نیز وجود دارد.
- چشمانداز اقتصادی: بهطورکلی رشد اقتصادی یک کشور تاثیر بسزایی در افزایش قیمت ملک خواهد داشت. رونق اقتصادی به معنای افزایش اشتغال، کاهش نرخ بیکاری و افزایش توان مالی مردم است. درنتیجه این موضوع، مردم توان خرید ملک را خواهند داشت. برآیند این موضوع، افزایش قیمت خانه است.
- عملکرد بازار مسکن: عملکرد بازار مسکن میتواند از یک محله تا محلهای دیگر متفاوت باشد. برای مثال محلهای را در شهر خود در نظر بگیرید که بیشترین خواهان را در زمینه املاک دارد. قطعا تقاضای زیاد در این محله باعث افزایش بیشتر قیمت خانه خواهد شد.
- هزینههای ساختوساز: افزایش قیمت مصالح ساختمانی و تمام موارد مورداستفاده در ساختوساز باعث افزایش قیمت کلی یک ساختمان خواهد شد. البته عکس این قضیه نیز وجود دارد.
- نوع کاربری ملک: حتما به این موضوع دقت کردهاید که برخی از ملکها تنها مسکونی و برخی دیگر تجاری هستند. تجاری بودن ملک یکی از دلایل گرانتر بودن و البته افزایش قیمت آن است.
- امکانات ملک: دارا بودن حق آب، برق، گاز و بسیاری از موارد مشابه دیگر میتواند در افزایش قیمت خانه تاثیرگذار باشد.
- محل قرارگیری ملک: موقعیت مکانی یک ملک نیز در قیمت گزاری آن تاثیر گذار است. برای مثال یک ملک دونبش واقع در ابتدای یک کوچه قیمت متفاوتتری با ملکی در انتهای یک کوچه باریک دارد. همچنین مجاورت ملک با امکانات شهری و یا تفریحی نیز در افزایش قیمت آن موثر است.
- متراژ ملک: مناسب بودن متراژ یک ملک نیز یکی دیگر از دلایل افزایش قیمت ملک است.
- زیباییشناسی: زیبایی و شیک بودن محل قرارگیری ملک و یا نمای ظاهری خود آپارتمان تاثیر زیادی بر قیمت گزاری ملک دارد.
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید